Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Összefüggés a bél egészsége és az Alzheimer-kór között
  2023-12-01 16:56:14, péntek
 
  Egy tanulmány szerint szoros kapcsolat áll fenn az Alzheimer-kór és a bél egészsége között. Még további kutatásokra van ugyan szükség ennek a ténynek az igazolására, azonban ha beigazolódik, hogy ez valóban így van, akkor ezzel a betegség is korai felismerésre kerülhet, illetve a kezelés is sokkal hatékonyabbá válhat.

A tanulmány azt írja le, hogy voltaképpen a bélbetegségben szenvedők körében sokkal gyakoribb az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázata, mint azok körében, akik nem szenvednek semmilyen bélbetegségben.

Az Alzheimer-kór negatív hatással van a memóriára és a gondolkodási képességekre. Voltaképpen ez a betegség a demencia egyik legelterjedtebb formája.

Napjainkban több millió ember szenved Alzheimer-kórban. Kezelések ugyan léteznek rá, de a betegség nem gyógyítható, csak a lefolyása lassítható a gyógyszerekkel és a különféle terápiákkal.

A tanulmány tehát azt írta le, hogy a bélrendszeri betegségek és az Alzheimer-kór kialakulása között genetikai kapcsolat van. Mintegy 400 000 embert vizsgáltak, amikor erre a következtetésre jutottak, ami meglehetősen megalapozottnak tűnik. Ez a megállapítás azért is nagyon hasznos, mivel így potenciálisan korán felismerhető, hogy kik azok, akik a rizikócsoportba tartoznak. Ha tehát valakinél megállapítanak valamilyen bélbetegséget, akkor sokkal jobban tudnak a betegre fókuszálni, illetve a kapcsolatot keresni a memóriaproblémák és a bélbetegségek között. Ezen kívül a bélbetegségek gyógyításával jelentősen csökkenthető az Alzheimer-kór kialakulásának rizikója.

A kutatások során kapott eredmények további bizonyítékul szolgálnak a bél-agy tengely működésére, amit a tudósok eddig is tudtak, és ezzel kapcsolatban is sok tanulmányt publikáltak, azaz hogy kétirányú kapcsolat van az agy kognitív és érzelmi központja, illetve a belek működése között.

Amikor a kutatók az Alzheimer-kór és a bélbetegségek közötti kapcsolatot vizsgálták, akkor fókuszba került a koleszterin szerepe is. A tudósok úgy vélik, hogy a magas koleszterinszint igencsak nagy szerepet játszik mind a bélbetegségek, mind pedig az Alzheimer-kór kialakulásában. Ezek a vizsgálatok azt sugallják, hogy az Alzheimer-kór és a bélbetegségek kialakulása a lipidek anyagcseréjének, az immunrendszer állapotának és még a koleszterinszint-csökkentő gyógyszereknek a számlájára is írható.

Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a magas koleszterinszint az idegrendszerben is károsodást okoz, ami abnormális koleszterin-anyagcserét eredményez az agyban. A kutatók úgy vélik, hogy az agyban megemelkedett koleszterin összefüggésbe hozható az agy degenerációjával, illetve az azt követő kognitív károsodással.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: koleszterinszint, memóriaproblémák, degenerációjával, legelterjedtebb, anyagcseréjének, következtetésre, idegrendszerben, megalapozottnak, rizikócsoportba, kialakulásában, kialakulásának, gyógyszerekkel, bélbetegségben, megállapítanak, gyógyszereknek, bélbetegségek, gyógyításával, összefüggésbe, bélbetegséget, immunrendszer, potenciálisan, megemelkedett, felismerésre, csökkenthető, hatékonyabbá, meglehetősen, képességekre, kapcsolatban, megállapítás, bizonyítékul, gondolkodási, bélrendszeri, felismerhető, károsodással, beigazolódik, gyógyítható, tanulmány szerint, bélbetegségben szenvedők, gondolkodási képességekre, demencia egyik, lefolyása lassítható, különféle terápiákkal, tanulmány tehát, bélrendszeri betegségek, következtetésre jutottak, megállapítás azért, rizikócsoportba tartoznak, betegre fókuszálni, kapcsolatot keresni, bélbetegségek között, bélbetegségek gyógyításával, kutatások során,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ma a legtöbb civilizált ember ...  Volt egy...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szent György nap  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Volt egy...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esti kép  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Különös!  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Két tekintet van  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Kellemes esti időtöltést  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Nehezen engedem  A lelki élet nem arról szól, ....  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Sokkal bölcsebb a természet,  Emlék  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A boldogság ült a világvégén  Életművészet  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Paul David Tripp Április 26  Környezetvédelem  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Életművészet  Különös!  Jó éjt  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Mindenünk, amink van, amit sze...  A Gömb  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Rögtön puha Mézes Krémes  Messziről jött ember  Bella István: Zsoltár  Ahogy emelkedik a rezgés...  Gondolatok az életről és szere... 
Bejegyzés Címkék
tanulmány szerint, bélbetegségben szenvedők, gondolkodási képességekre, demencia egyik, lefolyása lassítható, különféle terápiákkal, tanulmány tehát, bélrendszeri betegségek, következtetésre jutottak, megállapítás azért, rizikócsoportba tartoznak, betegre fókuszálni, kapcsolatot keresni, bélbetegségek között, bélbetegségek gyógyításával, kutatások során, bél-agy tengely, tudósok eddig, belek működése, bélbetegségek közötti, koleszterin szerepe, magas koleszterinszint, bélbetegségek kialakulása, lipidek anyagcseréjének, immunrendszer állapotának, eddigi eredmények, agyban megemelkedett, koleszterinszint, memóriaproblémák, degenerációjával, legelterjedtebb, anyagcseréjének, következtetésre, idegrendszerben, megalapozottnak, rizikócsoportba, kialakulásában, kialakulásának, gyógyszerekkel, bélbetegségben, megállapítanak, gyógyszereknek, bélbetegségek, gyógyításával, összefüggésbe, bélbetegséget, immunrendszer, potenciálisan, megemelkedett, felismerésre, csökkenthető, hatékonyabbá, meglehetősen, képességekre, kapcsolatban, megállapítás, bizonyítékul, gondolkodási, bélrendszeri, felismerhető, károsodással, beigazolódik, gyógyítható, publikáltak, napjainkban, kapcsolatot, terápiákkal, kialakulása, koleszterin, vizsgálatok, voltaképpen, anyagcserét, kutatásokra, igazolására, állapotának, eredmények, működésére, károsodást, tanulmányt, betegségek, eredményez, szolgálnak, fókuszálni, vizsgálták, szenvednek, valamilyen, abnormális, lassítható, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.